Werkwijze scriptiebegeleiding

Op deze pagina leg ik de werkwijze van individuele scriptiebegeleiding uit. Heb je na het lezen hiervan nog vragen, neem dan gerust contact met mij op.

Vormen scriptiebegeleiding

Bij aanvang van het afstuderen
Ik begeleid je dan van begin tot eind (of tenminste tot het moment dat jij aangeeft zelf verder te kunnen). Ik denk met je mee over een geschikt onderwerp, goede hoofd- en deelvragen, je methode etc. Mijn begeleiding vindt parallel aan de begeleiding vanuit de hogeschool/ universiteit plaats. Ik volg hierin de eisen van de opleiding. De feedback van je scriptiebegeleider vanuit de opleiding is ook altijd leidend. Mijn begeleiding is laagdrempelig en we hebben in elk geval een vast wekelijks contactmoment. Dit voelt vaak veilig, je staat er niet alleen voor en het geeft je tegelijkertijd een stok achter de deur. Ik begeleid je niet alleen inhoudelijk, maar ook procesmatig (plannen) en op sociaal emotioneel vlak (motivatie, zelfvertrouwen).
Op het moment dat je vastloopt
Wanneer je vastloopt tijdens het schrijven van je scriptie (bijvoorbeeld omdat je je motivatie aan het verliezen bent, onzeker bent, veel andere dingen aan je hoofd hebt, moeite hebt met schrijven, steeds meer uitstelt en/of inhoudelijk vastloopt) kun je mijn hulp inschakelen. We zullen achterhalen waar je precies tegenaan loopt en hoe je dit kunt overwinnen. Ik help je weer op weg, denk met je mee en knip je scriptie op in kleine behapbare brokjes. Daarnaast kun je me vragen stellen en teksten voorleggen. Ik help je met het verwerken van feedback en het voorbereiden van afspraken met je scriptiebegeleider van de opleiding.
Bij een onvoldoende voor je scriptie
Wanneer je een onvoldoende terugkrijgt voor een scriptie zakt de moed je vaak even in de schoenen. Je kunt dan mijn hulp inschakelen. Samen bekijken we het beoordelingsformulier en maken een plan om je scriptie te verbeteren. Vaak is het dan handig om de scriptie op te knippen en bijvoorbeeld iedere week een hoofdstuk te verbeteren. Per hoofdstuk bespreken we samen hoe je dit kunt verbeteren, jij gaat aan de slag en stuurt mij een verbeterde versie. Ik check dit en geef aan (in het document zelf) wat je nog verder kunt verbeteren en hoe. Ik geef constructieve en gerichte feedback.
01
Duur
Dit is afhankelijk van de begeleiding die je nodig hebt. Ik raad wel altijd aan om in elk geval op een vaste dag in de week contact te hebben (ofwel fysiek, online of per mail). Je kunt me dan vragen stellen of teksten voorleggen.
02
Locatie
Begeleiding op locatie vindt plaats op de Regentesselaan op nummer 151 in Den Haag. Een eerste afspraak is bij voorkeur altijd fysiek. Het is voor ons allebei prettig om een beeld te hebben van de ander. We kunnen daarna afspreken welke manier van begeleiden voor jou het prettigst is (fysiek, online, per mail, combinatie).
03
Kosten
Een kortingsbundel van vijf begeleidingsuren kun je via de website (na de intake, voorafgaand aan het traject) aanschaffen. Losse uren kun je ook via de website aanschaffen. Indien een afspraak later dan 24 uur van tevoren wordt afgezegd, worden 50% van de kosten in rekening gebracht. Ik houd de begeleidingstijd (bij een bundel) bij en geef het ruim van tevoren aan wanneer de begeleidingstijd besteed is. Jij besluit dan of je de begeleiding wil voortzetten of niet.

Stappen traject

Het traject van scriptiebegeleiding bestaat uit 4 stappen:
  • 01

    Intake
    Wanneer je geïnteresseerd bent in begeleiding via Next Level Studentencoaching kun je het contactformulier invullen en zal ik contact met je opnemen. We bespreken telefonisch waar je tegenaan loopt en of en hoe ik je kan helpen. Jij beslist op basis hiervan of je door mij begeleid wil worden. We plannen dan meteen een eerste afspraak. Ik probeer in ieder geval altijd binnen 2 weken na intake een eerste afspraak te plannen. Jij stuurt mij voor de eerste afspraak alle relevante documenten (studiehandleiding, beoordelingscriteria, evt laatste versies van je scriptie en feedback van je begeleider). Ik bekijk deze voor de eerste afspraak.
  • 02

    Kennismaking
    Tijdens deze afspraak stellen we je doelen vast en maken we een stappenplan voor de rest van de begeleiding. We maken daarnaast direct een inhoudelijke start.
  • 03

    De begeleiding zelf
    We spreken een vaste dag in de week af waarop je altijd de mogelijkheid hebt om contact te hebben. Op deze dag reserveer ik tijd voor je waarin ik naar je stukken kan kijken, je vragen kan beantwoorden (per mail/ telefonisch) of een fysieke afspraak kan inplannen. Soms heb je niets; dat is ook goed, maar zo heb je altijd een stok achter de deur en blijft het contact laagdrempelig. Natuurlijk kun je me prangende vragen ook tussendoor stellen.
  • 04

    Na vijf begeleidingsuren evaluatie
    Wanneer een bundel van vijf begeleidingsuren is besteed zullen we altijd evalueren hoe het gaat en of je de begeleiding wil voortzetten of niet.