Werkwijze faalangstbegeleiding

Op deze pagina leg ik de werkwijze van individuele faalangstbegeleiding uit. Heb je na het lezen hiervan nog vragen over deze werkwijze of faalangstbegeleiding, neem dan gerust contact met mij op.
Werkwijze Faalangstbegeleiding
01
Duur
Gemiddeld bestaat een individueel begeleidingstraject voor faalangst uit ongeveer vijf wekelijkse sessies. Tijdens de vijfde afspraak evalueren we en zullen we het traject afsluiten of afspraken maken voor continuering. Sommige studenten kiezen er bijvoorbeeld voor om daarna nog een tijdje maandelijks af te spreken.
02
Locatie
Individuele faalangstbegeleiding vindt plaats op de Regentesselaan op nummer 151 in Den Haag. Begeleiding is in principe ook online mogelijk (Teams/ Skype), maar fysiek afspreken heeft wel de voorkeur.
03
Kosten
Voor een traject van 5 afspraken kan via de website (na de intake, voorafgaand aan het traject) een kortingsbundel van 5 uren aangekocht worden. De kosten daarvan zijn lager dan losse uren. Daarna kunnen eventueel nog losse uren bijgekocht worden. Indien een afspraak later dan 24 uur van tevoren wordt afgezegd, worden 50% van de kosten in rekening gebracht.

Stappen traject faalangstbegeleiding

Het traject van faalangstbegeleiding bestaat uit 5 stappen:

01

Gratis intake
Wanneer je geïnteresseerd bent in begeleiding via Next Level Studentencoaching kun je het contactformulier invullen en zal ik contact met je opnemen. We bespreken telefonisch waar je tegenaan loopt en of en hoe ik je kan helpen. Jij beslist op basis hiervan of je door mij begeleid wil worden. We plannen dan meteen een eerste afspraak. Ik probeer in ieder geval altijd binnen 2 weken na intake een eerste afspraak te plannen.

02

Kennismaking
Tijdens deze afspraak stellen we je doelen vast, ontvang je een werkboek en maken we een stappenplan voor de rest van de begeleiding. We maken daarnaast direct een inhoudelijke start.

03

Sessie 2 t/m 4
In elke sessie behandelen we 1 onderwerp en kijken we altijd terug op de afgelopen week. De inhoud bepalen we samen. Voor elke bijeenkomst geef ik je wat oefeningen mee, deze probeer je uit en we komen hier steeds op terug. Je gaat dus direct aan de slag met wat je leert.

04

Sessie 5
Tijdens de vijfde sessie evalueren we (zijn je doelen bereikt?) en maken een stappenplan op basis van wat je hebt geleerd, waarmee je ook na het traject kunt blijven werken aan het voorkomen van faalangst en het volhouden van een effectieve manier van leren en studeren. Indien nodig, maken we vervolgafspraken.

05

Onderhoudsafspraken
Bijvoorbeeld maandelijks of tweemaandelijks.