Faalangstbegeleiding

Next Level biedt faalangstreductietrainingen en begeleiding voor scholieren en studenten in de regio Den Haag. Deze trainingen zijn altijd op maat en praktijkgericht.

Next Level biedt trainingen en individuele begeleiding voor scholieren en studenten in de regio Den Haag die veel spanningen en stress ervaren als het gaat om leren, studeren, huiswerk maken en het maken van toetsen. De trainingen en coaching zijn altijd op maat en praktijkgericht.

Herken je dit?

  • Je wil wel aan je studie/ school werken, maar weet even niet meer hoe en waar je moet beginnen;
  • De twijfels over je eigen kunnen nemen toe;
  • Je ervaart een leerblokkade;
  • Door de spanning stel je steeds meer uit;
  • Je presteert niet meer op je eigen niveau;
  • Je hebt regelmatig last van een black-out tijdens toetsmomenten;
  • Je focus en concentratie nemen af;
  • Je piekert veel en slaapt slecht;
  • Je hebt last van fysieke klachten als hoofdpijn, nek- en schouderklachten of een gevoel van benauwdheid.

Als dat het geval is, dan kan faalangstbegeleiding je helpen om uit de negatieve vicieuze cirkel te stappen. In korte tijd (vier tot vijf individuele sessies in Den Haag*) werk je aan:

  • Over je angst en spanningen kunnen praten en deze begrijpen;
  • Inzicht krijgen in wat de spanning met je lichaam en je hersenen doet. Wat gebeurt er bij een black-out of een leerblokkade?;
  • De negatieve, vicieuze cirkel van de blokkade te doorbreken;
  • Omgaan met verwachtingen;
  • Omgaan met uitstelgedrag;
  • Verbeteren van je motivatie en concentratievermogen.
  1. Optioneel: omgaan met tentamenstress/ toetsangst.
  2. Optioneel: omgaan met perfectionisme.
  3. Optioneel: presenteren
  4. Optioneel: communicatie, vragen durven stellen

Faalangstbegeleiding: wat levert het jou op?

Door faalangstbegeleiding krijg je de kans om structureel van je onzekerheid af te komen en weer op jouw eigen niveau te presteren en komt tot vertrouwen, motivatie en concentratie. Je leert blokkerende gedachten te vervangen door meer helpende en herstellende gedachten. Hiermee doorbreek je de negatieve vicieuze cirkel van school-/studiestress, waar je in terecht bent gekomen. Je vergroot de kans om zonder blokkades verder te werken aan je studie, scriptie of schooljaar, waardoor de kans om af te studeren, over te gaan en uiteindelijk te slagen aanzienlijk toeneemt.

Faalangstbegeleiding: voorbereiding

Voorafgaand aan de begeleiding vraag ik je een screeningsvragenlijstje in te vullen, zo kan ik in de training zo goed mogelijk laten aansluiten bij jouw wensen en ontwikkelingspunten. Wat je leert in de training kun je direct toepassen op je eigen situatie. Aan de hand van uitleg, oefeningen tijdens de training en daarbuiten ga je actief aan de slag met het reduceren van je studiestress.

Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een combinatie van faalangstbegeleiding met scriptiebegeleiding of studiecoaching te kiezen.

*De training wordt eveneens op locatie (hogescholen, middelbare scholen, ROC’s -VAVO afdelingen) aangeboden, in kleine groepjes (max. 5 studenten/ leerlingen), 4 bijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten.

Neuroplasticiteit

Ik ben een gecertificeerd faalangsttrainer. De inhoud van de cursus, deels afkomstig van de Lefgasten methode ontwikkeld door Pia Crul, is gebaseerd op de RET (Rationeel Emotieve Therapie) en het idee van neuroplasticiteit van de hersenen. De hersenen hebben het vermogen om nieuwe verbindingen tussen neuronen aan te maken.  Iedere dag sterven miljoenen neuronen af, dus de hersenen moeten zich wel constant vernieuwen met nieuwe cellen. Neuroplasticiteit is een continu proces. Door jezelf te trainen in het aanleren van nieuwe gedachten, kun je actief je hersenstructuren veranderen. De hersenen kunnen zich reorganiseren.

Tarieven Faalangstbegeleiding

Losse uren

60

Je boekt Faalangstbegeleiding per uur. De meeste studenten hebben meerdere uren begeleiding nodig. Je kunt ook per 5 uur boeken, het uurtarief is dan € 55

Bundel van 5 uur

55

Je boekt Faalangstbegeleiding per 5 uur. Heb je nog maar een of twee uurtjes nodig, kan je ook per uur boeken. Het uurtarief is dan € 60

FAQ

Bekijk hier veel gestelde vragen over Faalangstbegeleiding. Heb jij vragen of wil je meer weten over Faalangstbegeleiding? Vraag dan vandaag nog een gratis advies aan!

Gratis advies aanvragen
  • Wat is faalangst?

    Faalangst is de angst om te mislukken in situaties waarin je wordt beoordeeld. Deze angst werkt belemmerend. Bij faalangst presteer je vaak onder je eigen vermogen door de invloed van spanningen en druk op je denk- en concentratievermogen.

  • Welke typen faalangst zijn er?

    Over het algemeen zijn er drie typen faalangst:

    1. Cognitieve faalangst
      Dit is de angst voor het beoordelen van prestaties, vooral in academische situaties. De gedachten die dan onderliggend zijn: ‘Ik kan het niet’ of ‘Ik ben niet slim genoeg’.
    2. Sociale faalangst
      Dit type faalangst is gericht op sociale situaties en de angst voor afwijzing of veroordeling door anderen. Het kan van invloed zijn op sociale interacties, presentaties en algemene sociale situaties.
    3. Motorische faalangst
      Dit betreft de angst om te falen in vaardigheden die fysieke beweging vereisen, zoals sport. Het kan resulteren in vermijdingsgedrag of zelfs fysieke klachten bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten.
  • Herkennen studenten zich in faalangst?

    Regelmatig herkennen studenten zich in een mix van cognitieve en sociale faalangst. Het komt ook voor dat faalangst verborgen blijft. Studenten presteren dan eigenlijk nog prima, maar er gaan zoveel stress en spanningen mee gepaard gaan dat dit eigenlijk ongezond is.

  • Is faalangst bij iedere student(e) hetzelfde?

    Faalangst kan individueel sterk variëren in ernst en in symptomen. Sommige mensen kunnen meer fysieke symptomen ervaren, terwijl anderen zich meer bewust zijn van de cognitieve of emotionele aspecten van faalangst. Het herkennen van deze kenmerken is echter een belangrijke eerste stap om ermee om te gaan en ondersteuning te zoeken indien nodig.