Next Level staat voor persoonlijke, professionele begeleiding bij het leren

Faalangstbegeleiding

Next Level biedt faalangstreductietrainingen en individuele begeleiding voor scholieren en studenten in de regio Den Haag. De trainingen en coaching zijn altijd op maat en praktijkgericht.

Herken je dit?

 • Je wil wel aan je scriptie/ studie/ school werken, maar weet even niet meer hoe en waar je moet beginnen;
 • De twijfels over je eigen kunnen nemen toe;
 • Door de spanning stel je steeds meer uit;
 • Je presteert niet meer op je eigen niveau;
 • Je focus en concentratie nemen af;
 • Je piekert veel en slaapt slecht;
 • Je hebt last van fysieke klachten als hoofdpijn, nek- en schouderklachten of een gevoel van benauwdheid;
 • Op een tentamen/ examen/ toets ervaar je regelmatig een black-out.

Als dat het geval is, dan kan deze begeleiding je helpen om uit de negatieve vicieuze cirkel te stappen. Faalangst is goed behandelbaar. In korte tijd (vier tot vijf individuele sessies in Den Haag*) werk je aan:

 1. Over je angst kunnen praten en deze begrijpen
 2. Inzicht krijgen in wat de spanning met je lichaam en je hersenen doet. Wat gebeurt er bij een black-out?
 3. De negatieve, vicieuze cirkel van de blokkade te doorbreken
 4. Omgaan met verwachtingen
 5. Omgaan met uitstelgedrag
 6. Motivatie en concentratie
 7. Optioneel: omgaan met tentamenstress/ toetsangst.
 8. Optioneel: omgaan met perfectionisme.
 9. Optioneel: presenteren
 10. Optioneel: communicatie, vragen durven stellen

Wat levert deze begeleiding je op? Je krijgt de kans om structureel van je onzekerheid af te komen en weer op jouw eigen niveau te presteren en komt tot vertrouwen, motivatie en concentratie. Je leert blokkerende gedachten te vervangen door meer helpende en herstellende gedachten. Hiermee doorbreek je de negatieve vicieuze cirkel van faalangst, waar je in terecht bent gekomen. Je vergroot de kans om zonder blokkades verder te werken aan je studie, scriptie of schooljaar, waardoor de kans om af te studeren en te slagen aanzienlijk toeneemt.

Voorafgaand aan de begeleiding vraag ik je een screeningsvragenlijstje in te vullen, zo kan ik in de training zo goed mogelijk laten aansluiten bij jouw wensen en ontwikkelingspunten. Wat je leert in de training kun je direct toepassen op je eigen situatie. Aan de hand van uitleg, oefeningen tijdens de training en daarbuiten ga je actief aan de slag met het reduceren van je faalangst.

Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een combinatie van faalangsttraining met scriptiebegeleiding of studiecoaching te kiezen.

*De training wordt eveneens op locatie (hogescholen, middelbare scholen, ROC's -VAVO afdelingen) aangeboden, in kleine groepjes (max. 5 studenten/ leerlingen), 3 bijeenkomsten van 2 uur.

Ik ben een gecertificeerd faalangsttrainer. De inhoud van de cursus, deels afkomstig van de Lefgasten methode ontwikkeld door Pia Crul, is gebaseerd op de RET (Rationeel Emotieve Therapie) en het idee van neuroplasticiteit van de hersenen. De hersenen hebben het vermogen om nieuwe verbindingen tussen neuronen aan te maken.  Iedere dag sterven miljoenen neuronen af, dus de hersenen moeten zich wel constant vernieuwen met nieuwe cellen. Neuroplasticiteit is een continu proces. Door jezelf te trainen in het aanleren van nieuwe gedachten, kun je actief je hersenen veranderen. De hersenen kunnen zich reorganiseren.

Tarieven
StandaardBundel

losse uren

6000

bundel van 5 uren

5500
per uur
Individueel
Online of op locatie
Afrekenen per uur
Afrekenen per 5 uur
Next Level staat voor persoonlijke, professionele begeleiding bij het leren
Next Level Studentencoaching begeleidt jongeren die op een of andere manier vastlopen of dreigen vast te lopen met school of studie.
Begeleiding
Informatie